Softskill Meeting 3 (English Business)

1)      Which of the following is NOT true?

a)      Winners placed olive wreaths on their own heads.

b)      The games were held in Greece every four years.

c)      Battles were interrupted to participate in the games.

d)      Poem glorified the winners in song.

The answer: c) Battles were interrupted to participate in the games. Because it is described in paragraph; “The contest coincided with religious festivities and constituted an all-out effort on the part of the participants to please the gods”.

2)     The word “elite” in line 5 is closest in meaning to….

a)      Aristocracy.

b)      Brave.

c)      Intellectuals.

d)      Muscular.

The answer: a) Aristocracy. Because aristocracy and elite has the same meaning, aristocracy it means “kaum ningrat or bangsawan” and elite it means “golongan atas or orang-orang terkemuka”.

3)      Why were the Olympic Games held?

a)       To stop wars.

b)       To honor Zeus.

c)       To crown the best athletes.

d)       To sing songs about the athletes.

The answer : b) To honor Zeus. Because in the first sentence of the one paragraph be explained that; “…the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympus to honor the Greek’s chief god, Zeus”.

4)      Approximately how many years ago did these games originate?

a)       800 years.

b)      1200 years.

c)      2300 years.

d)      2800 years.

The answer : d) 2800 years.  Because the first year the Olympic Games held in 776 BC until now 2012, so the Olympic Games happen since 2012 + 776 = 2788 years or approximately 2800 years ago.

5)      What conclusion can we draw about the ancient Greeks?

a)       They were pacifists.

b)       They believed athletic events were important.

c)       They were very simple.

d)       They couldn’t count, so they used “Olympiads” for dates.

The answer : b) They believed athletic events were important. Because in the first sentence of the second paragraph be explained that; “The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four-year cycles called “Olympiads,” dating from 776 BC.”

6)       What is the main idea of this passage?

a)       Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks.

b)      The Greeks severely punished those who did not participate in physical fitness programs.

c)       The Greeks had always encouraged everyone to participate in the games.

d)      The Greeks had the games coincide with religious festivities so that they could go back to war when the games were over.

The answer : a) Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks. Because this article narrating about Olympic Games which important for the ancient Greeks.

7)      In line 14, the word “deeds” is closest in meaning to….

a)      Accomplishments.

b)     Ancestors.

d)     Documents.

d)     Property.

The answer:  a) Accomplishments. Because the meaning of deeds is the “tindakan or perbuatan”. In a sentence or it can be too are defined by accomplishments that is literally meant “penyelesaian, prestasi, or kemahiran”.

8)      Which of the following was ultimately required of all athletes competing in the Olympics?

a)      They must have completed military service.

b)      They had to attend special training sessions.

c)      They had to be Greek males with no criminal record.

d)      They had to be very religious.

The answer:  c) They had to be Greek males with no criminal record. Because in the first paragraph be explained  “the games were open to all free Greek males who had no criminal record”.

9)      The word “halted” in line 16 means most nearly the same as…

a)      Encourages.

b)      Started.

c)      Curtailed.

d)      Fixed.

The answer:  c)  Curtailed. Because the meaning of the halted is “berhenti” in the sentence above, it can also mean a curtailed have meaning “membatasi or mengurangi”. So, curtailed means the most nearly the same as halted.

10)    What is an “Olympiad”?

a)       The time it took to finish the games.

b)       The time between games.

c)       The it took to finish a war.

d)       The time it took the athletes to train.

The answer: b) The time between games. Because the synonym of Olympiad is the modern revival of the ancient games held once every four years in a selected country. So, an Olympiad it could also be interpreted as the time between games.

STYLISTIC PROBLEMS

1)      The defendant refused to answer the prosecutor’s questions _____

a)      Because he was afraid it would incriminate him.

b)      For fear that they will incriminate him.

c)      Because he was afraid that his answers would incriminate him.

d)      Fearing that he will be incriminated by it.

The answer: c) Because he was afraid that his answers would incriminate him. Because there is a word on the matter “question” that is the plural form. So the answer is C, because this answer is plural form.

2)      Mrs. Walker has returned _____

a)      A wallet back to its original owner.

b)      To its original owner the wallet.

c)      The wallet to its originally owner.

d)      The wallet to its original owner.

The answer: d) The wallet to its original owner. Because the word “return” is followed by the word “to” and “owner” followed with the adverb.

3)      The hospital owes _____ for the construction of the new wing.

a)      The government twenty million dollars.

b)      For the government twenty million dollars.

c)      To the government twenty million dollars.

d)      Twenty million of dollars to the government

The answer: d) Twenty million of dollars to the government. Because, in the question above in Indonesian mean is “Rumah sakit berhutang dua puluh juta dollar pada pemerintah untuk membangun cabang yang baru”.  There is a complete independent and dependent clause.

4)      Sarah _____ that she could not attend classes next week

a)      Told to her professors.

b)      Said her professors.

c)      Told her professors.

d)      Is telling her professors.

The answer: d) Is telling her professors. The tenses is must be present continuous because the event is happening now, that sarah is telling her professor about her presence matter for the next week class.

5)      The artist was asked to show some paintings at the contest because _____

a)      He painted very good.

b)     They believed he painted well.

c)     Of their belief that he was an good artist.

d)     The judges had been told of his talents.

The answer: d) The judges had been told of his talents. Because there is a sequence of tense, simple past tense in; “The artist was asked to show some paintings at the contest; with past perfect tense in; “The judges had been told of his talents”. And also the perfect combination of dependent – independent clause.

6)     If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and have to pay a fine.

The correct answers: If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and fined.

The reason:  The sentence must be parallelism.  “stopped” and “ticketed” is verb, so must be followed by verb too but “have to pay a fine” is a clause.  Then change it with verb “fined”.

7)      Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had  an accident on his way to the practice.

The correct answers: Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had had an accident on his way to the practice.

The reason:  We should use the past perfect tense to emphasize that an action in the past finished before another action in the past started.  And the accident is already happen before he show up conducts the choir rehearsals.

8)      A short time before her operation last month, Mrs. Carlyle dreams of her daughter who lives overseas.

The correct answer: A short time before her operation last month, Mrs. Carlyle  had dreamed  of her daughter who lives overseas.

The reason: Because “the dream process” is perfectly “finish”, so we should use the past perfect tense.

9)      The atmosphere in Andalucia is open, warm, and gives a welcome feeling to all who have the good fortune to visit there.

The correct answer: The atmosphere in Andalucia is open, warm, and welcome to all who have the good fortune to visit there.

The reason: The sentence above must be parallelism. Open and warm, both of them are adjective.  So must be following with adjective too. Gives a welcome feeling is a new clause. Change it with welcome.

10)    Some of the people were standing in the street watched the parade, while others were singing songs.

The correct answer: Some of the people were standing in the street watching the parade, while others were singing songs.

The reason:  Because of this sentence, then the past participle verb use verb-ing, so changed to watching (verb-ing).

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s